Dorpsraad

De dorpsraad van Sint-Lambrechts- Herk werd opgericht om de dialoog aan te gaan met het stadsbestuur in verband met de noodzakelijk geachte investeringen in dit deel van Hasselt, dat zichzelf nog graag een dorp noemt. Er werden 5 werkgroepen opgericht rond specifieke thema’s:

Werkgroep 1 Beemdgalm met als voorzitter Jaak Poncelet, en als opdracht: creeëren van een natuurlijke, veilige en kindvriendelijke omgeving omheen de Beemdgalm.

Werkgroep 2 Beukenhof met als voorzitter Paul Moers, en als opdracht: aandacht voor de toekomst van VZW Beukenhof en de sportverenigingen.

Werkgroep 3 Elckerlyc met als voorzitter Flory Poncelet, en als opdracht: werken aan een toekomst van VZW Elckerlyc

Werkgroep 4 St-Truidersteenweg en dorpskern met als voorzitter René Kumpen, en als opdracht: Verbetering leefbaarheid dorpskern en Sint-Truidersteenweg.

Werkgroep 5 trage wegen: met als voorzitter Bert Vanhirtum, en als opdracht: aandacht voor trage verbindingen en het creëeren van gesloten wandelgebieden.

Als algemene voorzitter treedt op :
Bart Michotte.
Hij coördineert de werking van de werkgroepen & kerngroep en communiceert namens de dorpsraad met onze wijkmanager Eefje Noppen. 

De dorpsraad kan worden bereikt op dit mailadres: sterkherk@proximus.be 

Kern Dorpsraad

 

Beste inwoner van St-Lambrechts-Herk,

 

Vanuit de Dorpsraad willen we via deze weg ieder van jullie graag allemaal onze beste wensen overmaken, een goede…

Heb je zin om samen met andere dorpsgenoten na te denken over hoe ons dorp er in de toekomst zou moeten uitzien, om in kaart te brengen wat er hiervoor nog ontbreekt en je in te zetten voor het…

VERKEERSLICHTEN KRUISPUNT ST-TRUIDERSTEENWEG, ST-LAMBRECHTS-HERKSTRAAT EN VORTSSTRAAT

  • Er zijn 3 werkingen voorzien voor de verkeerslichten : ochtendspits (6u30-9u30),…

Op de dorpsraad is het gemis van een skateterrein in Sint-Lambrechts-Herk even aangehaald.

Er is afgesproken dat wij een dossier zouden samenstellen waarbij wij op zoek…

Timing van de werken:

Vanaf 2maart worden de nutswerken aangepakt rondom het kruispunt Sint-Lambrechts-Herkstraat en Vorststraat. De volledige dorpskern, Sint-Truidersteenweg tussen…

NIEUWS VAN DE DORPSRAAD werkgroep dorpskern

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal volgend jaar in de paasvakantie het wegdek vernieuwen van de N722 Sint-Truidersteenweg in Sint-…

NIEUWS VAN DE DORPSRAAD

“In tegenstelling tot vorige jaren zal er in zaal Elckerlyc geen nieuwjaarsreceptie doorgaan in 2021. De COVID evolutie is hiervoor te onzeker. Er wordt gedacht aan…

Agenda

: Ophaling vuilzakken
: Zumba
: Yoga Ocra
: Bloed geven
: Zumba