OKRA houdt jaarlijks 420 activiteiten

OKRA Sint-Lambrechts-Herk is een erg verdienstelijke vereniging en telt op dit ogenblik 142 actieve leden en (ongelooflijk maar waar) 420 jaarlijkse activiteiten verdeeld over 16 disciplines. Wie dacht dat het leven na de pensioenleeftijd stilviel, moet zijn visie dringend herzien: Okra Herk houdt zijn leden immers actief met turnen, kaarten, dansen, petanque, fietsen, ontmoetingsavonden, yoga, wandelingen, badminton en lijndansen.

Wie of wat betekent Okra?

We vroegen het aan voorzitter Hugo Vanholst.

Hugo: "Vandaag staan de letters OKRA voor Open Kristelijk Respectvol en Aktief. De huidige vereniging groeide uit de oorspronkelijke Bond voor Gepensioneerden. Deze Bond werd opgericht in 1966 door Théo Cosemans, Maria Vanlangenakker, Marcel Uytdebroeks, Maria Venken Alfons Janssens en Frans Briers en Alfonsine Broeders en Anna Wijten."
Omwille van de verjonging van de pensioenleeftijd nam de vereniging op 1 januari 1991 een nieuwe start en noemde zich toen de Jonge Kristelijke Beweging van Gepensioneerden in de leeftijd tussen 55 en 70 jaar. In 2006 trad er een vernieuwing op onder de benaming vzw Okra trefpunt voor 55+.
De JKBG van Sint-Lambrechts-Herk sloot zich hierbij aan en organiseert sedertdien een veelheid aan activiteiten zoals hierboven vermeld. Het huidige bestuur bestaat uit: Hugo Vanholst, Margriet Oyen, Valère Lambrichts, Josée Knuts, Leonora Remels, Anna Wijten, Angèle Poncelet, Rolande Rosius en Karel Quarem.

Contact: hugo.vanholst@gmail.com

Andere artikels uit de wijkkranten.