Handen tekort bij de Voedselbank

De voedselbank Limburg is leverancier van goederen aan het Sint Vincentius genootschap en heeft een gloednieuwe vestiging op Ekkelgaarden in Hasselt. Ze verzamelen het aangeboden voedsel en verdelen het over 60 Limburgse organisaties die de gezinnen in nood verder helpen. 
 

Zie je de vraag toenemen?

Jeanne Janssen en Maria Castro: In 2022 steeg het aantal mensen dat een beroep deed op voedselhulp met twintig procent.  Daardoor kunnen we minder maaltijden uitdelen dan vroeger of zijn de porties per maaltijd kleiner. 
 

Waarom doe je dit? 

Jeanne en Maria: We krijgen er veel voor terug, zoals respect voor mensen die leven in moeilijke omstandigheden. Er is veel moed voor nodig om hulp te vragen. We zien ook hoe asielzoekers bijvoorbeeld grote inspanningen doen om zich aan te passen aan onze samenleving. Zonder ons vrijwilligerswerk zouden we dat nooit hebben ervaren. We zien vooral personen en kijken nu met meer begrip naar sociale problemen.

Jeanne en Maria: Het is fantastisch om te mogen samenwerken met mensen die dit doen uit sociaal engagement. We ervaren betrokkenheid en dankbaarheid. Het geeft ons de kans iets te betekenen voor anderen en dat geeft erg veel voldoening. 

Interesse als vrijwilliger bij de Voedselbank? Zie: https://voedselbanklimburg.be


 

Andere artikels uit de wijkkranten.